Nieuws > Nederlandse aangepaste sporters succesvol bij 1e IPCAS Race 2012-2013 in Landgraaf

November 2012

Zitskiër Kees-Jan van der Klooster belandde donderdag met zijn tweede plaats ook op het podiumIn Landgraaf begonnen de aangepaste sneeuwsporters op donderdag 22 november 2012 aan hun traject richting de Paralympics in Sochi (2014). Op donderdag en vrijdag waren er in SnowWorld Landgraaf wedstrijden voor zowel aangepast alpine als aangepast boardercross, waar de Nederlanders hun krachten konden meten met in totaal 148 deelnemers uit 25 landen.

Kwalificatie voor de Paralympics loopt via de World Cup, Europa Cup en WK, later dit seizoen. De in SnowWorld georganiseerde IPCAS-races zijn een aardige gelegenheid voor de Nederlanders om te kijken waar ze internationaal staan.Tom in zijn 1e slalom run op de IPCAS in Landgraaf

De Nederlandse aangepaste sneeuwsporters zijn het wedstrijd- seizoen sterk gestart. Op donderdag en vrijdag won Anna Jochemsen de slalom staand, Thomas Mulder eindigde donderdag op de slalom staand als tweede en vrijdag als derde. Zitskiër Kees-Jan van der Klooster belandde donderdag met zijn tweede plaats ook op het podium. Bij de boardercross dames was er zowel op donderdag als vrijdag goud voor Bibian Mentel, die in Sochi 2014 de belangrijkste kandidate voor goud op de boardercross is. Ilse van Rhenen en Lisa Bunschoten werden respectievelijk tweede en derde. Merijn Koek eindigde op donderrdag bij de mannen als derde.

De talenten en Kees-Jan van der Klooster - IPCAS Landgraaf

Ook de aanstormende talenten bij het zitskiën verbaasde iedereen door op beide dagen een prima resultaat neer te zetten. Vooral vrijdag was het verassend te zien dat; Niels de Langen met een 8e, Jeroen Kampschreur met een 9e en Tom Houben met een 12e plaats al heel aardig mee deden in hun eerste internationale wedstrijd. Dat beloofd wat voor de toekomst.

Klik hier voor meer foto's  van de IPCAS slalom race in Landgraaf!

Kijk ook eens op de facebook pagina van de Nederlandse Ski Vereniging.
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!