Nieuws > Rolstoelbasketballers U22 beginnen EK met nederlaag

Juli 2012

11 juli 2012,  Nederland - Duitsland

Het Nederlands rolstoelbasketbalteam U22 is het Europees kampioenschap in Engeland begonnen met een nederlaag tegen het sterke Duitsland. Oranje verloor gistermiddag (dinsdag 10 juli) in Stoke-Mandeville met 34-77 van de oosterburen.

EK-2012 Nederland -Duitsland

Voor elf leden van de Nederlandse ploeg was dit hun allereerste EK-wedstrijd. De meesten van hen waren al erg vroeg wakker en behoorlijk gespannen, hetgeen in de warming-up ook nog goed te zien was. Het eerste kwart werd Nederland duidelijk overrompeld door de felheid en het fysieke spel van de Duitsers. Dat resulteerde in tien keer balverlies, waardoor er al meteen een flink gat was geslagen. Nederland herstelde zich wel in het tweede kwart. De taken en opdrachten werden beter uitgevoerd, zodat het verschil bij de rust twintig punten bedroeg: 16-36.

Het derde kwart kon Nederland de sterke spelers van Duitsland maar moeilijk afstoppen en stokte het aanvallend. Het laatste kwart speelde de ploeg van Irene Sloof duidelijk beter, ook omdat de Duitsers minder druk uitoefenden. Nederland kon zo een aantal goed uitgespeelde aanvallen succesvol afmaken. Het werd uiteindelijk 34-77.

Het verschil tussen Oranje en Duitsland zit ‘m vooral in de gemaakte hoeveelheid trainingsuren de afgelopen jaren. Wanneer spelers meer uren gaan maken en goed worden begeleid, gaat het niveau omhoog. De Nederlandse jeugdploeg heeft al een aantal jaren niet meer op dit niveau gespeeld. Daarom is deelname aan het EK U22 ook zo belangrijk voor de toekomst van het Nederlandse rolstoelbasketbal.

Later op de dag trainde de Nederlandse ploeg nog een uur, ook om nog even stil te staan bij wat er wel en niet goed ging tegen de Duitsers. Vandaag (woensdag 11 juli) speelt Nederland om 11.00 uur tegen gastland Groot-Brittannië. De live stats zijn te volgen via http://www.u22-championship.eu/

Download statistics hier.
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!