Nieuws > Rolstoelbasketballers U22 kansloos tegen Zweden

Juli 2012

14 juli 2012 Nederland - Zweden

EK-2012 U22 Nederland - ZwedenHet Nederlands rolstoelbasketbalteam U22 heeft zich bij het EK in Engeland niet weten te plaatsen voor de halve finale. Oranje was gisteren (vrijdag 13 juli) niet opgewassen tegen het sterke Zweden. Het werd 69-32 voor de Scandinaviërs.

Vooraf wisten ze bij Nederland al dat het één van de zwaarste wedstrijden van het toernooi zou worden. Zweden eindigde als eerste in de andere poule en is een zeer bewegelijke en fundamenteel goed onderbouwde ploeg. Net als andere landen hanteerde Zweden meteen vanaf het begin een press over het hele veld.  Bij vlagen kwam Nederland daar goed uit, maar het opgejaagde spel had toch zijn invloed. Onder de voortdurende druk werden de afspraken vaak weer vergeten, hetgeen resulteerde in een 43-6 ruststand.

In het derde kwart werd er niet meer gepresst door de Zweden. Daardoor kreeg Nederland de ruimte om half court aanvallen te spelen. De grote mensen kwamen regelmatig vrij onder het bord en de kansen werden nu wel afgemaakt. Opnieuw bleek dat de ploeg van Irene Sloof weer stappen heeft gezet, maar fundamenteel kunnen haar speelsters nog niet tippen aan het spel van een team als potentieel Europees kampioen Zweden. Nederland bleef wel knokken tot de laatste minuut en beperkte de schade tot 69-32.

Zaterdag 14 juli is Frankrijk de tegenstander. De winnaar speelt zondag voor de vijfde plaats. Het duel begint om 12.15 uur lokale tijd.

Download statistics Nederland - Zweden hier
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!