Nieuws > Tweede EK-nederlaag voor rolstoelbasketbalteam U22

Juli 2012

12 juli 2012 Nederland - Groot Brittannië

EK-2012 U22 Nederland - Groot BrittanniëHet Nederlands rolstoelbasketbalteam U22 heeft gisteren (woensdag 11 juli) ook de tweede wedstrijd bij het Europees kampioenschap in Engeland verloren. Tegen Groot-Brittannië, een bewegelijk team met goede schutters van buiten, was Oranje kansloos. Het werd 71-22 voor het gastland.

Nederland begon de wedstrijd veel geconcentreerder dan tegen Duitsland. Vanaf de eerste sprongbal werd er door de spelers goed gecommuniceerd in het veld en vonden de centers hun weg naar de ring. Verdedigend werd de bucket aardig dicht gehouden, maar omdat de Britse schutters van buiten met scherp schoten keek Nederland na het eerste kwart wel tegen een 21-10 achterstand aan. Dichterbij is Nederland daarna nooit meer geweest. Het tweede kwart bleef de ploeg van Irene Sloof gedisciplineerd spelen, maar de acties naar de baskets konden maar moeilijk worden afgemaakt.

In het derde kwart werd de druk iets meer opgevoerd door de Britten. De full-court press leverde Oranje aanvankelijk veel problemen op. Pas toen de rollers van Nederland hun taken weer gingen uitvoeren zoals afgesproken bleek de Britse press niet zo heel erg goed in elkaar te zitten. Met andere woorden: Iets meer vertrouwen in elkaar doet al wonderen.

De wedstrijd ging uiteindelijk ruim verloren met 71-22. Verliezen is niet leuk, maar de Nederlandse ploeg is leergierig en grijpt alles aan om beter te worden. Voor coach Irene Sloof was het goed om te zien dat een aantal besproken zaken uit het duel tegen Duitsland tegen de Britten in praktijk werd gebracht.

Jeroen Kampschreur, de jongste van het stel (hij is net 13 jaar geworden), maakte tegen Groot-Brittannië zijn EK-debuut. Dit Nederlandse team telt elf ‘nieuwe’ spelers, veruit het hoogste aantal van alle landen die, zoals Oranje, voor het eerst op een EK spelen.

Na de lunch keek het team gezamenlijk naar de wedstrijd van Italië, de tegenstander van woensdag (12 juli). De rest van de middag werd ingevuld met rusten, iets dat ook bij het spelen van een groot toernooi hoort en wat voor sommigen helemaal nieuw is. De training aan het einde van de middag werd benut om weer een aantal zaken te behandelen die beter kunnen, zodat in de volgende wedstrijd  ‘stappen’ vooruit gemaakt kunnen worden.

Download statistics NED- GBR hier
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!