Nieuws > Stoke Mandeville: back to the roots

Juli 2012

Het Nederlands rolstoelbasketbalteam U22 van coach Irene Sloof is zondagavond (8 juli) aangekomen in Stoke Mandeville. Dat Londen in het teken van de naderende Olympische Spelen staat werd meteen duidelijk. Vier EK-teams moesten worden opgehaald vanaf vliegveld Londen Heathrow. Buiten het feit dat de busvervoerder van het toernooi verstek liet gaan, kwam een groot deel van de Chinese olympische ploeg aan. Terminal 2 werd in zijn geheel afgesloten voor iedereen die niet de Chinese nationaliteit droeg. Resultaat, chaos voor alle andere reizigers.

De bagage van de Nederlandse ploeg werd in terminal 4 vrij snel geleverd en eenmaal door de douane heen, begon het wachten. Wachten op allerlei manieren hoort erbij, dus heeft het team het  maar gezellig gemaakt.

Stoke Mandeville is de plek waar het rolstoelbasketball ooit begon. Voor buitenstaanders is dit een plek waar weinig te beleven valt. Voor rolstoelbasketballers ademt het historie en competitie. Iedere speler hoort hier geweest te zijn. Alles is geheel ingericht voor dit EK en alle teams staan te trappelen om te beginnen. Een kleine 100 jonge ambitieuze rolstoelbasketballers staan aan het begin van hun carrière en gaan zich de komende week meten met elkaar.

Ook kunnen de Olympische Spelen je hier niet ontgaan. Overal hangen vlaggen en de straten waren vandaag afgezet voor het langskomen van de Olympische vlam. Natuurlijk is dat een enorme inspiratie voor jonge talentvolle rolstoelbasketballers om te zien. Er werd met grote belangstelling gekeken naar 'De Vlam'.

Maandagmiddag waren er twee trainingen vlak na elkaar ingepland voor Nederland. Het begin van de eerste training was niet heel scherp. Het team pakte het na de warming-up prima op. In de trainingen werd de nadruk gelegd op herhaling van wat de afgelopen weken getraind is. Bondscoach Irene Sloof ziet hier duidelijk een groei in: “De trainingen waren van een aardig niveau. Als we dit stap voor stap dit toernooi kunnen doorzetten, dan ben ik tevreden. De competitie is sterk en het is een uitdaging voor ons jonge team om, met relatief veel meiden, ons hier te meten met leeftijdsgenoten.”

Dinsdag 10 juli) om 12:15 uur staat onze eerste tegenstander Duitsland op het programma. De organisatie meldde vandaag dat de wedstrijden via live stats te volgen zullen zijn via http://www.iwbf-europe.org/
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!