Nieuws > Het is de hoogste wintertijd!

Oktober 2011

wintertijdIn de nacht dat de wintertijd ingaat, van 29 op 30 oktober, werd in SnowWorld Landgraaf het evenement "Het is de hoogste wintertijd" georganiseerd: een ski- en snowboardmarathon waarmee geld wordt opgehaald voor de Johan Cruijff Foundation. Zeventig teams van twee skiërs en/of snowboarders leggen gedurende de nacht gezamenlijk de afstand Nederland - Sochi af, een afstand van 2646 kilometer. Sochi is de Russische stad waar in 2014 de Paralympische Spelen worden georganiseerd.

Het opgehaalde bedrag is bestemd voor Nederlandse aangepaste wintersporters die middels het project ‘Van FUNdament tot Talent’, welke de NSkiV i.s.m. de Johan Cruijff Foundation heeft opgestart. Binnen dit project kunnen jongeren met een beperking de weg naar de top verwezenlijken en wie weet ook naar de Paralympics.

Het doel is om 2646 kilometer af te leggen en 14.000 euro op te halen. Beide doelstellingen zijn ambitieus en een behoorlijke uitdaging.

Klik hier voor een verslag: http://www.wintersport.nl/hoogstewintertijd
facebookhyvestwittergoogle pluslinkedin

Bekijk mijn laatste video!